Jälleen koittaa se päivä, jolloin maailman tänä vuonna tuottamat uusiutuvat luonnonvarat on kulutettu loppuu. Se päivä on 22.8.2012.
(Ympäristöministeriön ja WWF:n tiedote)
Käytännön elämän kannalta itselleni on erityisen vaikeaa ymmärtää, miksi koko ajan pitää kuluttaa jotain uutta ja lahdata vanhat kaatopaikalle. Monessa kohtaa kierrätys olisi helppoa ja kannattavaa. Erityisesti toivoisin muotimaailman hurahtavan yhä enemmän tuunaukseen ja kierrätykseen sekä hidastavan uusien mallistojen esittelyä. Tarvitsemmeko tosiaan monta kertaa vuodessa uuden muodin? Sama asia on rakennusalan kanssa - onko uuden rakentamisessa korjaamisen sijaan huomioitu myös kaikki tarvittavat uudet materiaalit?
Toinen minua erityisesti ärsyttävä asia on nykyisten laitteiden korjaamattomuus. Rikkoutunutta laitetta ei korjata, koska uuden saa halvemmalla. Missä vika? Olemmeko arvioineet maapallon luonnonvarat liian halvoiksi? Minun mielestäni ne ovat mittaamattoman arvokkaita eikä nykyisessä kulutusyhteiskunnassa pystytä mitenkään antamaan niille niille kuuluvaa arvoa.
Kolmas asia, jossa Suomessa mennään poskelleen on autoilu. Suomi on harvaanasuttu maa ja autoja tarvitaan, sille ei voi mitään, vaikka itsekin suosisin mieluummin joukkoliikennettä. Mielestäni tästä syystä Suomessa pitäisikin panostaa autoilun (kuten hiilidioksidipäästöt) haittojen vähentämiseen. Yksi tapa olisi poistaa sähkö- ja biokaasuautoilta ylimääräisiä veroja ja siten muuttaa Suomen autokantaa pienempipäästöiseen suuntaan. Lisäksi esimerkiksi biokaasulaitoksia voisi hyvin perustaa maatilojen yhteyteen (biokaasuauto ja teknologiaa tarjoava yritys).