Lämpösellä kelillä kakkujen paisto sisällä ei ole oikein mukavaa ja etenkin kesäisin meidän suosikkeihin kuuluvat erilaiset juustokakut. Teen samalla perusohjeella eri lailla versioiden kakun aina sen mukaan, mitä jääkapista, pakkasesta tai pihalta löytyy.

Ainekset
200 g keksejä (esim. kaurakeksejä, mutta jopa murotkin toimivat)
100 g voita (tai leivontamargariinia)

2 dl kermaa (tai 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
1 prk rahkaa (250g tai jogurttia tai maustettua rahkaa tai tuorejuustoa)
1 prk tuorejuustoa (tai jotain muuta :) )
3 - 5 dl karviaissosetta (tai mansikkaa, punaherukkaa tai mitä sattuu olemaan ja jos ei ole, voi laittaa jogurttia, rahkaa tms. reilummin)
1 - 1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
0,25 dl sitruunamehua (voi laimentaa vedellä, jos ei tykkää kovin kirpeästä)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ihan pieneksi, sulata rasva ja sekoita keksien kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (ja reunat, jos sille tuntuu) ja levitä keksirasvaseos tasaisesti pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka, tuorejuusto, karviaissose ja sokerit sekaan. Makua kannattaa maistella ainesten lisäyksen välillä, jos kokeilee uusia yhdistelmiä :) Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, puristele liiat vedet liivatteista ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa liivateseos reippaasti muun täytteen sekaan ja kaada täyte pohjan päälle.

Anna levätä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. (Ja jos olet oikein reipas, päälle voi tehdä vielä jonkun kivan kiilteen.)